Havendagen 2023

In het weekend van 9 en 10 september 2023 waren weer de Havendagen in Zevenbergen en daar mocht Badmintonvereniging Groene Ster uiteraard niet ontbreken. Op zondagochtend trokken Egbert Smits en Erwin Tio naar het centrum van Zevenbergen met hun wagens vol spullen om een kraampje aan te kleden en onze geliefde sport te promoten.
Het kraampje stond voor het oude pand van het Kruidvat en stond bijna de gehele dag in de schaduw en dat was lekker tijdens een warme en zonnige zondag. In 2022 viel de Havendagen nog letterlijk in het water en werd door de vele regenbuien het kraampje voortijdig afgebroken en ging men eerder dan gepland naar huis.
Egbert en Erwin hadden weer een badmintonbaan uitgezet met een net en de shuttlemachine opgezet. Verder werd in het kraampje diverse materialen uitgestald zoals rackets, diverse kokers met shuttles, badmintontassen, bidons, pennen met ‘t Groene Ster logo, bekers, een beeldscherm met promotiefilmpjes, posters en flyers. In de loop van de ochtend kwamen andere leden mee helpen en dat waren Rian Verwijst, Peter Ploeg, Henk Haarlem en de jeugdleden Noa Hollemans, Kyara Demirel en Milan van Zadel om voorbijgangers te enthousiasmeren voor badminton. De 3 jeugdleden gingen de haven rond om de flyers uit te delen. De hele dag waren er belangstellenden en voornamelijk jongeren wilden maar al te graag een shuttletje slaan tegen de shuttlemachine en deze heeft dan ook bijna niet stil gestaan. Al met al was het een geslaagde dag en kon men tevreden huiswaarts gaan.
Deze Havendagen heeft een nieuw jeugdlid opgeleverd en wellicht nog meer potentiele nieuwe leden.

Erwin Tio en Milan van Zadel