Team 4: 7e Divisie

achter: Sam Tio, Thimo Vreeswijk voor: Davina Roelse, Ynthe Hoogzaad
niet op de foto: Robin G.

Poulestand van 7e divisie – 7e divisie afd. 25 VEER
Punten Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Wedstrijden Games Punten
1 SCHOLLEVAAR BC 8 73 12 10 2 0 73 23 155 62 4266 3565
2 RIBAD BV 5 54 12 9 1 2 54 42 119 102 4091 3913
3 GROENE STER BV 4 50 12 3 7 2 50 46 116 102 3850 3845
4 ABC SWINDREGT 4 50 12 5 3 4 50 46 112 106 3942 3819
5 PIP BBV 5 46 12 4 2 6 46 50 105 115 3892 4086
6 NIEUWERKERK BC 8 32 12 1 1 10 32 64 80 143 3840 4224
7 BCRS 6 31 12 2 0 10 31 65 82 139 3798 4227

Wedstrijdverslagen:

Wedstrijdverslag van Groene Ster 4 tegen Ribad op zondag 12 januari 2020
Voor de wedstrijd begon, meldde Ynthe al vroeg in de ochtend dat ze wakker was geworden met een vreselijk pijnlijke schouder en een stijve nek. Het was dus de vraag of ze wel mee kon spelen. Een aantal massages en een paracetamol zorgden ervoor dat ze het wel wilde proberen, maar een vervanger stond voor de zekerheid wel klaar. Bij de damesdubbel zat het bij Ynthe nog wel een beetje in de weg, maar Davina en Ynthe hebben de wedstrijd toch wel relatief makkelijk gewonnen. De Herendubbel is helaas verloren, maar de Thimo en Sam hebben allebei wel redelijk werk geleverd. Het ging bij de enkel van Sam al gelukkig wat beter en vooral in de derde set leek het er op dat hij de winst ging pakken. De tegenstander kwam echter goed terug in de laatste paar punten en die is dus helaas ook verloren. Dit was ook een beetje het geval bij Thimo’s enkel die ook uit drie sets bestond waarvan Thimo alleen de eerste won. Bij de damesenkels ging dit gelukkig helemaal anders en die zijn gewoon allebei zonder te veel tegenslagen gewonnen. Op dit punt was het wel duidelijk dat de blessuren van Ynthe langzaam wegtrok na nog een massage en uiteindelijk nagenoeg was verdwenen. Het is haar zelfs alweer gelukt om alle drie haar wedstrijden te winnen. De mix van Ynthe en Sam was aan het einde nog wel spannend, maar het is hun gelukt om hem binnen twee sets te winnen. Davina en Thimo hebben ook echt geknokt om hun mix te winnen die zou beslissen of we zouden winnen of gelijk zouden spelen. Het lukte hun helaas niet, maar 4-4 is echt heel prima vinden we zelf en het is beter dan de vorig keer toen we 5-3 hadden verloren. In conclusie was er best wel netjes gespeeld door alle vier en eigenlijk zitten we er ook niet echt mee dat we steeds net niet winnen.
———————————————————————————————————————————————————-
8 december Groene ster 4 tegen Schollevaar 8.
Vandaag hebben we weer een mooie 4-4 behaald. Helaas heeft 1 iemand uit het team besloten om ermee te stoppen en dat vonden wij dan ook heel jammer. Maar dat heeft ons niet gestopt om er weer vol tegen aan te gaan. Dit keer moesten we tegen de koploper Schollevaar.
We begonnen met de 2 dubbels. De herendubbel van Sam en Thimo ging helaas verloren, maar ze waren wel heel dichtbij gekomen. De damesdubbel van Davina en Ynthe is gewonnen, al werd het in de 2de set wel nog heel spannend. Daarna waren de enkels aan de beurt. Eerst waren de enkels van Sam en Ynthe aan de beurt. Sam heeft zijn enkel helaas verloren, maar heeft zeker niet slecht gespeeld. Ynthe heeft haar enkel wel gewonnen. Toen moesten Thimo en Davina enkelen. Thimo was in de eerste set heel dichtbij en verloor die net met 20-22. De tweede set verloor hij helaas ook. Davina had een super spannende wedstrijd en had hem bijna gewonnen. De eerste set verloor de net met 18-21, maar ze kwam in de tweede set goed terug en won die dan ook met 21-17. De derde set verloor ze op het randje met 19-21. Op dit moment stond het 2-4 en hoefden we alleen nog maar de mixen te spelen. Sam en Ynthe weten de mix in 3 sets te winnen. Davina en Thimo wonnen de eerste set met 21-17. Maar de tweede set was nog spannender. Het loopt helemaal door tot 25-23 en daardoor hebben Davina en Thimo hun mix ook gewonnen
———————————————————————————————————————————————————-
zaterdag 16 november 2019 BCRS 6 – Groene Ster 4
Door de overwinning van vorige week en het feit dat onze tegenstanders laatste stonden, hadden wij van te voren al de verwachting dat we deze wedstrijd konden winnen. Na de laatste mix waren we ook erg blij toen we ontdekte dat we de wedstrijd gewonnen hadden met 5-3. De damesdubbel van Davina en Ynthe begon goed en eindigde ook goede met een overwinning. Bij de heren dubbel was er nog ruimte voor verbetering. Door de plotselinge afwezigheid van Thimo, waren Sam en Robin genoodzaakt samen te spelen wat nog niet zo vaak is gebeurd en als je het samen met de relatief sterke heren uit het team van de tegenstanders bekijkt, hebben ze helemaal slecht gespeeld. Vervolgens kwamen de enkels. Alle enkels gingen goed. Vooral bij de dames ging het goed ondanks de toch tamelijk lastige tegenstanders. Robin begon sterk, maar verloor uiteindelijk toch en Sam begon niet zo lekker, maar was het in drie sets uiteindelijk toch nog gelukt om te winnen. Bij de mix van Sam en Ynthe was dit ook het geval, maar bij deze wedstrijd ging het al een stuk eerder goed, waardoor er maar 2 sets gespeeld hoefde te worden. De tweede mix hadden Robin en Davina helaas verloren.
Met het winnen van deze wedstrijd hebben we onze tweede strijd gewonnen en daar zijn wij erg tevreden mee. Samen met de vorige wedstrijd hebben we nu ook twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en streven er naar om deze reeks langer te maken en in de tweede helft van het competitieseizoen minder gelijk te spelen en meer te winnen en nu Thimo al wat meer ervaring heeft met het spelen in ons team hebben we er vertrouwen in dat dit gaat lukken
———————————————————————————————————————————————————-
3 november 2019 Groene ster team 4 – Nieuwerkerk BC 8
Deze week ging het weer heel goed. Heren dubbel is gespeeld door Thimo en Robin. Helaas wel verloren 2de set zijn ze wel goed terug gekomen maar niet goed genoeg. De dames hebben weer goed gespeeld en hebben hun dubbel gewonnen. 1ste herenenkel werd gespeeld door Sam. Sam had het in het begin wel moeilijk, maar heeft later wel goed de draad op gepakt en een hele mooie 2 setter gespeeld en gewonnen. Ynthe heeft een hele mooie wedstrijd gespeeld. 2 setter en heel netjes gespeeld. Robin heeft een goede 2de heer gespeeld. Hij kwam sterk bij zijn eerste set maar heeft die helaas wel verloren. Davina heeft eigenlijk heel makkelijk haar enkel gespeeld en dus ook gewonnen overal ging het heel goed. Sam en Ynthe hebben een sterke mix gespeeld hadden het wel even zwaar maar verder deden ze het prima. Davina en Thimo hadden het wel even zwaar. Maar dat zal ook wel komen omdat Thimo die week een voedselvergiftiging had dus daar ging het wel moeilijk mee maar verder hebben ze de eerste set wel goed gespeeld. Tweede set ging daardoor moeilijker maar ze hebben wel gewonnen met 22-20.
———————————————————————————————————————————————————-

06-10 Ribad – Groene Ster 4
“Deze wedstrijd op 6 oktober hebben wij gespeeld tegen Ridderkerk. Dit was een best wel pittige wedstrijd maar dat konden we verwachten tegen de eerste plek. Toch heeft het team het goed gedaan.
In de herendubbel hadden Sam en Robin het toch wel iets lastiger. De heren van de tegenpartij waren wat sterker, maar Sam en Robin gaven niet op en hebben gestreden voor hun punten en niet slecht verloren. De dames hebben een goede dubbel gespeeld met mooi samenspel, het was een 3-setter en hebben hiermee een punt voor het team binnengespeeld. Het was dus na de dubbels 1-1.
De eerste herenenkel was van Sam, hij moest tegen een heer die snel was en zeer tactisch speelde. Sam was toch goed voorbereid en bood goed verzet. Door zijn doorzettingsvermogen, goed voetenwerk en tactisch inzicht heeft hij toch de enkel gewonnen. De eerste damesenkel werd gespeeld door Ynthe, het was een spannende wedstrijd en na de eerste set is de tweede gewonnen door Ynthe. Helaas zat de derde set er niet in en is de wedstrijd verloren maar dat neemt niet weg dat er zeer fanatiek is gespeeld. De tweede herenenkel was deze week voor Thimo. Hij moest tegen een heer die veel druk legde, waardoor Thimo veel moest lopen en dat deed hij ook erg goed. Hij heeft zijn punten deze wedstrijd niet zomaar weggegeven. Helaas was de winst net iets te ver weg, maar er is gestreden. De laatste damesenkel was voor Davina en deze is fantastisch gespeeld en met een ruime voorsprong gewonnen.
De mixdubbels waren lastig, maar er is goed gestreden. De eerste mixdubbel was voor Robin en Ynthe. Dit was een lastige wedstrijd, de heer van de tegenpartij was sterk en er is gestreden voor de punten. Toch is de wedstrijd helaas verloren. De tweede mixdubbel was voor Davina en Thimo. Dit is ook een goede wedstrijd geweest, de eerste set was iets minder maar ze zijn enorm goed teruggekomen in de tweede set. Helaas zat de derde set er niet in en is deze ook verloren. De eindstand is 3-5 geworden en ondanks dat de competitie wedstrijd is verloren zijn er goede wedstrijden gespeeld.”
———————————————————————————————————————————————————-
29-09 GROENE STER BV 4 – PIP BBV 5
Onze 3e wedstrijd maar ook onze alle 1e thuis wedstrijd! Alle teams speelden tegelijk samen dus we mochten niet klagen over te weinig support en sfeer! Om half 10 waren de tegenstanders al aanwezig dus konden we ons gelijk warm stormen voor de wedstrijd! We begonnen met de dubbels, Robin & Thimo hebben helaas in een 2 setter verloren maar met een mooie stand. De dames hebben alles gegeven in 3 sets maar het werd hun net niet gegund…. Sam mocht als 1e beginnen met zijn enkel en haalde makkelijk hiermee ons 1e punt binnen. Ynthe volgde hierna en zorgde voor onze 2e overwinning. Helaas hadden Robin & Davina geen geluk deze keer maar Robin heeft er nog een 3 setter uit kunnen halen. Nieuwe rondes dus nieuwe kansen! Dus we begonnen met een goede instelling aan de mixen. Beide koppels zorgden alle 2 voor zenuwslopende 3 setters en hard work pays off, ze werden alle 2 gewonnen wat uiteindelijk voor een gelijkspel als eindstand zorgde. Beter gelijk dan verlies zeg ik maar! Op naar de volgende wedstrijd!
———————————————————————————————————————————————————-
15-09 Groene Ster team 4 tegen ABC Swindregt 4-
De wedstrijd was de eerste seniorenwedstrijd met Thimo en dat was natuurlijk wel even wennen voor hem. Met een score van 4-4 vier zijn wij dus zeker wel tevreden ondanks dat we niet gewonnen hebben. De heren dubbel ging niet slecht, maar Thimo en Sam vonden allebei dat ze die wel hadden moeten winnen. De damesdubbel is relatief makkelijk gewonnen en ook de enkel van Sam was met niet al te veel moeite gewonnen. Robin heeft zijn enkel verloren, maar dit was min of meer gepland. Onze strategie bij de herenenkel was om Robin tegen de betere heer te laten spelen en Sam tegen de wat minderen om dan in ieder geval zeker te zijn van één overwinning bij de heren enkel en dit is dus ook gelukt. Beide dames hebben een knappe prestatie geleverd door hun enkels te winnen. Op dit moment waren we al tamelijk tevreden over de wedstrijd. Het was jammer dat we beide mixen hebben verloren, maar we vinden nog steeds dat er over het algemeen goed is gespeeld die wedstrijd. Een klein minpuntje van de wedstrijd was dat de lampen op het plafond enigszins storend waren. Kortom, een prima wedstrijd om het seizoen mee te starten.
———————————————————————————————————————————————————-
22-09 Groene Ster team 4 uit tegen de Schollevaar.
Ook de tweede wedstrijd ging weer goed van start met een gewonnen dames dubbel. Helaas verloren de heren de dubbel net, maar ze kwamen de tweede set heel sterk terug met een uitslag van 21-16. Allebei de dames enkels zijn weer gewonnen en ook Sam won zijn enkel weer. Wel moest hij het natuurlijk weer spannend maken en er drie sets over doen. Helaas had Thimo zijn enkel verloren, maar voor zijn eerste enkel van het seizoen heeft hij het echt niet slecht gedaan. De eerste set was met een uitslag van 21-16 nog heel spannend en Thimo kwam heel sterk terug. De mix van Sam en Ynthe was ook een drie setter, maar helaas ging die net verloren. De mix van Davina en Robin ging helaas ook verloren, maar het was zeker geen rustige strijd.
Al met al had iedereen goed gespeeld en hebben we weer een mooie einduitslag van 4-4 bereikt.