Competitieverslagen

Jeugdteam Groene Ster kampioen

Het jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster is zonder te spelen vorig weekend kampioen
geworden in de Landelijke Jeugdcompetitie in de leeftijdsgroep onder 11 jaar.
Doordat de directe concurrent Glize BC J4 ‘maar’ met 3-1 won van het Oosterhout J7, kon Groene Ster J1 gaan feestvieren.  Groene Ster J1, bestaande uit Noa Hollemans, Kayra Demirel en Milan van Zadel, hadden in hun laatste wedstrijd een weekend daarvoor VBSC J7 in Veldhoven met 5-0 verslagen. Hierbij was alleen de dubbel van Noa en Kayra in een gelijke setstand 1-1 geëindigd. De andere 5 wedstrijden werden met 2-0 in setstanden gewonnen.
Hiermee eindigde Groene Ster J1 bovenaan in hun poule met 2 punten voorsprong op Gilze BC J4.
In de individuele spelers statistiek is Milan als 1e geëindigd, wat betekent dat hij de meeste wedstrijden heeft gewonnen in de poule van 16 spelers. In deze lijst zijn Kayra en Noa respectievelijk als 4e en 5e geëindigd.
Daarom werd afgelopen zaterdag Noa, Kayra en Milan ten overstaan van alle jeugdleden en ouders in het zonnetje gezet met een applaus, een medaille en lekkere paaspresentjes.
De goede trainingen op de zaterdagochtend heeft zijn vruchten afgeworpen en dit moet een motivatie zijn voor de andere jeugdleden.


Het jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster heeft afgelopen zondagmiddag 25 februari hun vierde wedstrijd gespeeld in de Landelijke Jeugdcompetitie in de leeftijdsgroep onder 11 jaar.
Dit keer moesten ze afreizen naar Gilze om te spelen tegen jeugdteam 4 van BC Gilze en werden de wedstrijden gespeeld in een tijdelijke opblaashal.
Noa Hollemans, Kayra Demirel en Milan van Zadel konden weer hun vorm tonen tegen de nummer 1 van hun poule.
De eerste dubbelspel van Kayra met Milan eindigde nog in een gelijkspel met setstanden 6-11 en 11-9 en ook bij het enkelspel van Noa werden de setwinst gelijk verdeeld met de standen 8-11  en 11-9.
Ook de tweede dubbel van Kayra en Noa leverde geen winnaar op: 7-11 en 11-9.
Milan kon in zijn enkelspel het verschil maken, maar hij had helaas zijn dag niet, en verloor in 2 sets met 7-11 en 5-11.
De beslissing moest dan maar vallen in de volgende 2 wedstrijden.
Kayra kon haar enkelspel nog niet in winst omzetten en het werd weer een gelijkspel: 13-11 en 7-11.
Al had Kayara de pech dat ze de tweede set met een blessure aan rechter bovenbeen begon, maar op karakter speelde ze de set toch uit.
Dan moest het maar komen van de dubbel van Noa en Milan en daar waren ze goed in geslaagd met 2 keer setwinst: 11-7 en 13-11.
Omdat een partij met gelijkspel in sets geen punt oplevert en een winstpartij met 2 keer setwinst wel, werd daardoor de eindstand BC Gilze J4 – BV Groene Ster J1: 1-1.
Groene Ster blijft hierdoor verdienstelijk nog op de tweede plaats in de poule met 1 punt minder dan BC Gilze.
————————————————————————————————————————————————–
Op zondag 28 januari speelde team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster haar laatste wedstrijd van het competitieseizoen 2023-2024 tegen BC Schollevaar 3 uit Capelle aan de IJssel. Het team van Groene Ster bestaande uit Ynthe Hoogzaad, Amber van der Hoff, Chris van Loon en Matthijs Doms, kon nog 5e worden in hun poule in de 4e divisie Bondscompetitie. Dan moest het team die zondag een goed resultaat halen en daar was het ruim in geslaagd door 4-4 gelijk te spelen tegen de nummer 2 van de poule. De winstpartijen kwamen van de damesdubbel, de enkelspellen van Chris en van Ynthe en de mixdubbel van Chris en Amber. Voor dit it team, dat voor het eerst in de 4e divisie speelt, is een 5e plaats een uitstekende prestatie en de spelers kunnen trots zijn met dit resultaat.


Jeugdteam Groene Ster haalt flink uit
Het jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster heeft afgelopen zaterdagmiddag 20 januari hun tweede wedstrijd gespeeld in de Landelijke Jeugdcompetitie in de leeftijdsgroep onder 11 jaar.
Met de ochtendtraining nog in de benen reisde het team met ouders en aanhang af naar Oosterhout en met voldoende zelfvertrouwen gingen ze de strijd aan met hun tegenstanders.
Noa Hollemans, Kayra Demirel en Milan van Zadel konden hun surplus aan badmintonvaardigheden laten zien en overklaste het team 7 van BC Oosterhout.
De eerste dubbelspel van Kayra met Noa eindigde nog in een gelijkspel met setstanden 11-9 en 3-11, maar Milan had geen medelijden met zijn tegenstander en won met 2 keer 4-11.
Dat gaf het team zo’n boost dat ook Kayra en Noa beiden hun enkelspel wonnen met de setstanden 10-12 en 8-11 respectievelijk 5-11 en 10-12. De dubbelspellen van Noa met Milan en Kayra met Milan werden ook 2 keer winst met setstanden 9-11 en 9-11 respectievelijk 6-11 en 7-11. Omdat een gelijk geen punt oplevert en een winstpartij wel, werd de eindstand 0-5 voor Groene Ster. Hiermee staat dit talentvolle team bovenaan in hun poule.

————————————————————————————————————————————————–
Team 3 van Badmintonvereniging Groene Ster kon weer juichen na de winst die ze behaald hebben tegen VSV Marathon 1 uit Oost-Souburg.

De uitwedstrijd had team 3 nog met 5-3 verloren van dit team, maar nu kwam de revanche met een 6-2 winst en die zege smaakte zoet.
Op zondagochtend 14 januari gingen Eva de Witte, Majdi Koster, Jesse Hoogzaad en Martin Pelle met frisse moed het badmintonveld de strijd aan met hun directe concurrent voor plaats 4 in de 7e Divisie. De herendubbel van Jesse met Martin werd nog gewonnen, maar de damesdubbel van Eva met Majdi was een winst voor de tegenstanders. Daarna werden 4 enkelspellen gespeeld en die werden allemaal redelijk makkelijk gewonnen. Tussenstand 5-1. De mixdubbels moesten uitmaken of de eindstanden nog positiever zal eindigen. De mixdubbel van Majdi en Martin ging nog in 3 sets verloren, maar Majdi en Jesse trokken in hun mixdubbel aan het langste eind. Eindstand 6-2 voor Groene Ster. Na de wedstrijd werd dan ook flink genoten van de door Eva gebakken groene cupcakes.

Het jeugdteam onder 11 jaar, waren op zaterdagochtend 13 januari ook weer gestart in de landelijke Jeugdcompetitie en moesten spelen tegen BC Gilze 4.
Het was na maanden geen competitie weer even wennen voor Noa Hollemans, Kayra Demirel en Milan van Zadel, maar hun goede vorm waren ze nog niet kwijt.
Met de juiste focus konden ze goed partij geven en deden qua speelniveau niet onder voor hun tegenstanders. Dat bleek dus ook aan de eindstand: 6-6.

————————————————————————————————————————————————–

Het herenteam van Badmintonvereniging Groene Ster speelde op zondag 17 december hun wedstrijd in de Borgh tegen het herenteam van BC Limes uit Alphen a/d Rijn in Klasse 1 Mannencompetitie. In hun poule staat het team van Groene Ster op plaats vijf en de tegenstanders staan onderaan op plaats 7. Het herenteam Groene Ster bestaat uit Max Tio, Michael Spaan, Pepijn Ploeg en Mees de Bruijne. De eerste herendubbel werd nog verloren door Max en Michael, maar Pepijn en Mees wonnen hun partij en zorgden dat de tussenstand 1-1 werd. Hierna werden de 4 enkelspelen gespeeld en alleen Michael verloor zijn partij. Max, Pepijn en Mees wisten hun enkelspelen  wel in winst om te zetten en was de tussenstand 4-2 voor Groene Ster. De 2 laatste herendubbels moesten uitmaken of het 5-3 winst zou worden of een 4-4 gelijkspel. Michael en Pepijn hadden in een spannende 3-setter nog verloren, maar Max en Mees hadden geen kind aan hun tegenstanders en wonnen met 21-14 en 21-15. Na afloop konden ze tevreden de 5-3 winst vieren en de drankjes in de Borgh smaakten goed.

————————————————————————————————————————————————–

Het jeugdteam van badmintonvereniging Groene Ster heeft op zondag 3 december zichzelf een leuke sinterklaascadeau gegeven door te winnen van het jeugdteam BC Lansingerland in Berkel Rodenrijs in de landelijke competitie categorie Zilver U11.
In deze competitie worden tijdens een wedstrijd 3 dubbelspellen en 3 enkelspellen gespeeld met elk 2 sets en een set gaat tot 11 punten met minimaal 2 punten verschil. Als tot 14-14 nog geen 2 punten verschil is, wint het team dat als eerste het 15e punt maakt.
Tegen deze tegenstanders had Groene Ster op zaterdag 16 september hun eerste thuiswedstrijd in Zevenbergen al met 9-3 gewonnen. Nu werd dus de uitwedstrijd gespeeld uit Berkel Rodenrijs en gelukkig was het onderweg niet glad en besneeuwd. In de koude hal werd er eerst een goede warming-up gedaan door de 3 jonge spelers Noa Hollemans, Kayra Demirel en Milan van Zadel.
Dit heeft hun goed gedaan en daardoor speelden ze frank en vrij, maar met de juiste focus.
Het eerste dubbelspel met Kayra en Milan was nog even wennen en het werd 1-1 in sets met de setstanden 14-15 en 11-4. Daarna was er een dubbelspel met Noa en Milan en dit werd een sterke 2-0 winst met de setstanden 11-8 en 12-10.
De 2 enkelspellen van Milan en Noa eindigden allebei in een 1-1, maar Kayra had haar dag en won met 2-0 met setstanden 11-7 en 12-10.
Het 3e dubbelspel met Noa en Kayra was een spannende wedstrijd met mooie slagenwisselingen en eindigden in 1-1 met setstanden 8-11 en 11-7.
De eindstand is een 8-4 winst geworden voor Groene Ster.
Opvallend was dat de 3 jeugdige spelers van Groene Ster duidelijk veel progressie hebben gemaakt en met meer zelfvertrouwen hun wedstrijden spelen.
Daarbij maken ze ook steeds meer progressie op technisch vlak en werpen de leuke trainingen op de zaterdagochtend in de Borgh hun vruchten af.

————————————————————————————————————————————————–

Het Herenteam van Badmintonvereniging Groene Ster speelde op zondag 29 oktober in de Borgh tegen het Herenteam 2 van BC Maassluis in de Klasse 1 Mannencompetitie.
In deze klasse staat het team van Groene Ster op plaats vier en de tegenstanders op plaats vijf.
De eerste 2 wedstrijden waren herendubbels en de dubbel van Max Tio en Michael Spaan werd redelijk eenvoudig gewonnen en die van Pepijn Ploeg en Mees de Bruijne gingen maar net verloren. Tussen stand 1-1. Daarna kwamen de 4 enkelspellen en alleen die van Max ging verloren, al was dat maar net met 22-24 in de 3e set. Mees, Pepijn en Michael wonnen wel hun enkelspellen. Tussenstand 4-2. Met de volgende 2 dubbels kon de winst over de streep getrokken worden. De dubbel van Max en Pepijn ging nog verloren in 3 sets, maar Mees en Michael haalde gelukkig dat gewenste punt binnen door hun dubbel te winnen. Eindstand 5-3.
De 4e plek kwam dus niet in gevaar en de heren kunnen nu naar boven kijken in hun poule.

Op de zondag verloor Team 1 van Groene Ster van team 1 van BC Landsingerland met 2-6.
De 2 punten kwamen van de gewonnen enkelspellen van Chris van Loon en die van  Amber van de Hoff. Met deze winst kwam het team van BC Lansingerland op de 1e plaats in de 4e Divisie en Groene Ster bleef op plaats 7.

————————————————————————————————————————————————–

Op zondagochtend 08-10 hebben 4 teams van Badmintonvereniging Groene Ster hun 3e competitiewedstrijd gespeeld in sporthal de Borgh.
Team 2, spelend in de 5e divisie, kreeg Team 1 van BC Hoeven op bezoek. De week ervoor verloor Team 2 nog met 6-2 van BC Oosterhout 3, waarbij 6 van de 8 wedstrijden in drie sets werden gespeeld en bij 4 hiervan trokken ze maar net aan het kortste eind. Deze week hoopten ze meer geluk te hebben. De herendubbel met Sam van Sint-Truien en Sam Tio werd in drie sets gewonnen, terwijl de damesdubbel van Tineke de Wit en Sandra Eikelenboom weer in drie sets verloren ging. Van de 4 enkelspelen daarna ging alleen de wedstrijd van Davina Roelse verloren.
Sandra en de beide Sammen wonnen wel hun enkelspel: tussenstand: 4-2 voor Groene Ster.
Met het winnen van 1 van de 2 mixdubbels kon de winst binnen gehaald worden.
Daar waren ze uitstekend in geslaagd door beide mixdubbels te winnen.
Sandra samen met Sam Tio en Davina samen met Sam van Sint-Truien wonnen hun mixdubbels in 3 sets. Eindstand 6-2 en met dus 6 erbij staan ze nu 6e in hun poule.

Team 3, spelend in de 7e divisie, moest het opnemen tegen Teaam 1 van BC Terneuzen.
Team 3 bestaat uit Eva de Witte, Majdi Koster, Charoltte Bommelijn, Jesse Hoogzaad en Martin Pelle. Ook hier werd de herendubbel gewonnen en de damesdubbel verloren.
Bij de 4 enkelspelen wonnen alleen de heren, maar de dames Eva en Majdi moesten de winst aan hun tegenstanders overlaten. Tussenstand 3-3. Beide mixdubbels moesten gewonnen worden voor de totale winst. En beide mixdubbels werden gewonnen door Team 3 en de eindstand was 5-3. Met 5 punten erbij stegen ze een plekje in hun poule en staan nu 4e.

————————————————————————————————————————————————–

Op zondag 24 september heeft Team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster haar eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen BC Gilze 2 in de 4e divisie van de Bondscompetitie.
In Team 1 spelen Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon en Matthijs Doms.
Vorig jaar werd dit team met overmacht kampioen in de 5e divisie en dit jaar spelen ze een divisie hoger en zal de tegenstand een stuk zwaarder zijn.
Dat bleek ook in hun 1e wedstrijd, waar op het scherpst van de snede werd gestreden voor elk punt.
De herendubbel en de damesdubbel gingen verloren, maar Chris en Matthijs wonnen allebei hun enkelspel. Helaas verloren Amber en Ynthe hun enkelspellen. Voor Ynthe waren de druiven zuur, omdat ze niet helemaal fit was en haar wedstrijd maar net verloor in 3 sets, terwijl ze constant voor had gestaan. Tussenstand 2-4 en de mixdubbels moesten gewonnen worden om nog een gelijkspel uit te slepen. Daar is het team helaas niet in geslaagd. De mixdubbel van Amber en Chris gingen verloren, maar Ynthe en Matthijs wonnen vrij makkelijk hun wedstrijd. Eindstand 3-5.
Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op zondag 01 oktober in Zoetermeer tegen Conquesto team 4.

————————————————————————————————————————————————–

Op zaterdag 16 september j.l. heeft het jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster
hun eerste wedstrijd gespeeld tegen team Lansingerland J8 uit Berkel en Rodenrijs.
In de nieuw opgezette landelijke jeugdcompetitie worden 3 enkelspellen en 3 dubbels gespeeld waarbij in elke wedstrijd maar 2 sets worden gespeeld en de sets duren maar tot 11 punten.
Bij gelijke stand van 10-10, is er een verlenging en wie als eerste het 15e punt maakt, heeft die set gewonnen.
Het team van Groene Ster spelend in de klasse U11, bestaat uit Noa Hollemans (9 jaar), Kayra Demirel (9 jaar) en Milan van Zadel (11 jaar).
Dit jonge team speelt voor het eerste competitie en ze wisten dus niet wat hun te wachten stond en waren dus vooraf nog wat gespannen.
Toen de wedstrijden begon, kwamen ze gaande weg achter dat de angst weggespeeld te worden onterecht was. Ook voor de tegenstanders was het allemaal nieuw en de jeugdspelers van Groene Ster waren zeker niet de mindere. Sterker, de getalenteerde Groene Ster spelers waren de bovenliggende partij en wonnen vrij makkelijk met 9-3.
Noa, Kayra en Milan konden hun badmintonvaardigheden uitstekend tonen en de goede trainingen op de zaterdagochtend in de Borgh hebben hun vruchten afgeworpen.