JeugdSeniorenCompetitie

Jeugd

Groene Ster heeft actieve jeugdspelers

Read More

Senioren

Iedere Dinsdagavond spelen de senioren

Read More

Competitie

volgt

Read More

Competitieverslagen

Op zaterdag 16 september j.l. heeft het jeugdteam van Badmintonvereniging Groene Ster
hun eerste wedstrijd gespeeld tegen team Lansingerland J8 uit Berkel en Rodenrijs.
In de nieuw opgezette landelijke jeugdcompetitie worden 3 enkelspellen en 3 dubbels gespeeld waarbij in elke wedstrijd maar 2 sets worden gespeeld en de sets duren maar tot 11 punten.
Bij gelijke stand van 10-10, is er een verlenging en wie als eerste het 15e punt maakt, heeft die set gewonnen.
Het team van Groene Ster spelend in de klasse U11, bestaat uit Noa Hollemans (9 jaar), Kayra Demirel (9 jaar) en Milan van Zadel (11 jaar).
Dit jonge team speelt voor het eerste competitie en ze wisten dus niet wat hun te wachten stond en waren dus vooraf nog wat gespannen.
Toen de wedstrijden begon, kwamen ze gaande weg achter dat de angst weggespeeld te worden onterecht was. Ook voor de tegenstanders was het allemaal nieuw en de jeugdspelers van Groene Ster waren zeker niet de mindere. Sterker, de getalenteerde Groene Ster spelers waren de bovenliggende partij en wonnen vrij makkelijk met 9-3.
Noa, Kayra en Milan konden hun badmintonvaardigheden uitstekend tonen en de goede trainingen op de zaterdagochtend in de Borgh hebben hun vruchten afgeworpen.

Op zondag 24 september heeft Team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster haar eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen BC Gilze 2 in de 4e divisie van de Bondscompetitie.
In Team 1 spelen Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon en Matthijs Doms.
Vorig jaar werd dit team met overmacht kampioen in de 5e divisie en dit jaar spelen ze een divisie hoger en zal de tegenstand een stuk zwaarder zijn.
Dat bleek ook in hun 1e wedstrijd, waar op het scherpst van de snede werd gestreden voor elk punt.
De herendubbel en de damesdubbel gingen verloren, maar Chris en Matthijs wonnen allebei hun enkelspel. Helaas verloren Amber en Ynthe hun enkelspellen. Voor Ynthe waren de druiven zuur, omdat ze niet helemaal fit was en haar wedstrijd maar net verloor in 3 sets, terwijl ze constant voor had gestaan. Tussenstand 2-4 en de mixdubbels moesten gewonnen worden om nog een gelijkspel uit te slepen. Daar is het team helaas niet in geslaagd. De mixdubbel van Amber en Chris gingen verloren, maar Ynthe en Matthijs wonnen vrij makkelijk hun wedstrijd. Eindstand 3-5.
Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op zondag 01 oktober in Zoetermeer tegen Conquesto team 4.