Competitieverslagen

Team 1 Badmintonvereniging Groene Ster wint voor de 3e keer met 7-1

De Badmintoncompetitie is dit seizoen al weer enkele weken geleden gestart. De 4 teams van Badmintonvereniging Groene Ster presteren uitstekend en staan er goed voor in hun poule. Alleen Team 3 kunnen in de 8e divisie hun goede wedstrijden nog niet omzetten in winst.

Team 1, uitkomend in de 5e divisie, won zondag 09 oktober weer voor de 3e keer op rij met 7-1 en dit keer werd BC Rillandia Smashers uit Kruiningen aan de zegekar gebonden. Alleen het enkelspel van Matthijs Doms ging verloren, maar de andere wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen. In dit team spelen verder mee: Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon en Gerko Luijks. In de poule staan zij nu op de 2e plaats met 21 punten uit 3 wedstrijden met 4 punten achterstand op nummer 1 BC de Zwaluwen uit Prinsenbeek, maar die hebben 1 wedstrijd meer gespeeld. Dus volop kansen om de koppositie over te nemen.

Op dezelfde zondag 09 oktober werd in de sporthal van de Borgh ook competitiewedstrijden gespeeld door het Herenteam M1 en door Team 3. Het herenteam won met 6-2 van de Bever uit Rijen en staan nu op de 4e plaats, maar omdat ze 1 wedstrijd minder hebben gespeeld, kunnen ze nog strijden om de 1e plaats. Dit team bestaat uit, Mees de Bruijne, Michael Spaan, Max Tio en Pepijn Ploeg.

Voor Team 3, bestaande uit 4 debuterende spelers van de 5, verloren met 2-6 van team Onder Ons uit Den Haag, waarvan helaas 3 wedstrijden maar net in 3 sets verloren gingen. In Team 3 spelen: Eva de Witte, Charlotte Bommelijn, Majdi Koster, Jesse Hoogzaad en Tony Pesik.

Team 2 had dat weekend vrij, maar zonder te spelen staan ze nog steeds bovenaan met 14 punten uit 2 wedstrijden. Het team, bestaande uit Davina Roelse, Tineke de Wit, Sam van Sint-Truijen en Sam Tio, wonnen hun eerste 2 wedstrijden met 7-1.

Team 2 Badmintonvereniging Groene Ster speelt 4-4 gelijk

Op zondag 16 oktober speelde team 2 thuis in sporthal de Borgh een inhaalwedstrijd tegen Bever 4 uit Rijen. Team 2, bestaande uit Davina Roelse, Tineke de Wit, Sam van Sint-Truijen en Sam Tio staan in hun poule in de 6e divisie bovenaan na 2 gewonnen wedstrijden met 7-1.
Tegen hun directe concurrent Bever konden ze de voorsprong verder uitbreiden, maar zeer onfortuinlijk raakte Tineke tijdens haar enkelspel aan haar achillespees geblesseerd. Ze heeft die wedstrijd helaas na 1 set op moeten geven en was ook niet meer in staat om de damesdubbel en de mixdubbel te spelen. Daarom moest de ongetrainde Caroline Koster-Wiggers invallen en dat deed ze zeker niet onverdienstelijk. De damesdubbel speelde ze samen met Davina en zonder ooit samen elkaar gespeeld te hebben, hebben ze hun huid duur verkocht, maar trokken toch aan het kortste eind. De mixdubbel van Caroline met Sam Tio was zeer spannend en met 21-19 in de derde set moesten ze de overwinning aan de tegenstanders laten.
Verder ging de damesenkel van Davina helaas in 3 sets verloren. De 4 gewonnen partijen kwam van de 2 herenenkels van beide Sammen, de herendubbel en de mixdubbel van Sam van Sint-Truijen en Davina. De eindstand was 4-4 en de koppositie bleef behouden.

Op zondag 23 oktober moest ook team 1 een inhaalwedstrijd spelen in de Borgh en dat was tegen BC Pluumpje uit Goes. Alle wedstrijden werden door Groene Ster redelijk eenvoudig in 2 sets gewonnen. Met een eindstand van 8-0 is team 1 nu koploper in de 5e divisie en staan 4 punten los van nummer 2 in hun poule. Team 1 bestaat uit Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon, Matthijs Doms en Gerko Luijkx.

Herenteam Badmintonvereniging Groene Ster winnen met 7-1

Op zaterdagavond 05 november heeft het Herenteam M1 van BV Groene Ster hun uitwedstrijd met 7-1 gewonnen van Herenteam 2 van BC Oosterhout in de Herenklasse 1. Het team bestaande uit Mees de Bruijne, Michael Spaan, Max Tio en Pepijn Ploeg hadden eigenlijk geen kind aan hun tegenstanders. De 7 gewonnen partijen werden eenvoudig met 2 sets gewonnen. Alleen de wedstrijd van Pepijn ging maar net verloren met 22-20 in de 3e set.
Helaas geen 8-0, maar met dit resultaat hebben ze zich weer in de top van hun poule genesteld.Ze staan nu 2e met 6 punten achterstand, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Dus nog volop kansen om bovenaan te eindigen.

Op dezelfde avond in Oosterhout moest team 2, bestaande uit Sandra Eikelenboom, Davina Roelse, Sam Tio en Sam van Sint-Truijen, ook spelen tegen team 4 van BC Oosterhout in de 6e divisie van de Mixcompetitie. Sandra moest invallen, omdat vaste speelster Tineke de Wit nog geblesseerd is aan haar achillespezen. Sandra liet zich direct gelden en won haar enkelspel en de mixdubbel met Sam Tio. De andere 3 gewonnen wedstrijden kwamen van de herendubbel van de beide Sammen, het herenenkelspel van Sam van Sint-Truijen en zijn mixdubbel met Davina. Ze staan met dit resultaat nog steeds bovenaan met 2 punten voorsprong op nummer 2, maar team 2 heeft zelfs een wedstrijd minder gespeeld.

Ook team 3 moest die zaterdagvond uit spelen in Naaldwijk en speelde voor het eerst gelijk en dat was tegen team 8 van BC Mix in de 8e divisie.
Team 3 bestaat uit Charlotte Bommelijn, Majdi Koster, Jesse Hoogzaad en Tony Pesik. Helaas kon Eva de Witte die avond niet spelen. De 4 wedstrijden werden gewonnen door de herendubbel van Jesse en Tony, de 2 enkelspellen van beide heren en de mixdubbel van Tony met Charlotte. Door dit resultaat staan ze nu 8e in hun poule.

Team 1 heeft op vrijdagavond 04 november in Goes hun wedstrijd tegen team 1 van BC Pluumpje weer dik met 8-0 gewonnen. Het team bestaande uit Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon, Gerko Luijkx en Matthijs Doms, staan hiermee nu stijf boven aan in hun poule in de 5e divisie met 12 punten voorsprong op nummer 2. Alleen heeft nummer 2 nog een wedstrijd te goed.

Team 3 Badminton Groene Ster verliezen net met 3-5 van koploper

Afgelopen zondag 20 november speelde team 3 een thuiswedstrijd in de Borgh tegen RBB uit Breda en dat team is de koploper in hun poule van de 8e divisie.
In team 3 spelen Charlotte Bommelijn, Eva de Witte, Majdi Koster, Jesse Hoogzaad en Tony Pesik, maar Tony werd die zondag doorgeschoven naar het Herenteam 1 van Groene Ster om daar in te vallen. Hierdoor werd de ongetrainde Erwin Tio van stal gehaald om team 3 te versterken.
En daar was hij uitstekend in geslaagd, door de herendubbel met Jesse, enkelspel en mixdubbel met Charlotte te winnen in 2 sets, al ging zijn enkelspel moeizaam door gebrek aan conditie en wedstrijdritme. Verder speelde Jesse een uitstekende partij enkelspel en de mixdubbel samen met Eva, maar allebei gingen maar net verloren in 3 sets. Daarmee werd de einduitslag 3-5 en dat kan men tegen de koploper zeker verdienstelijk noemen.

Op die zondag speelde ook het 2e team en het herenteam 1 van Groene Ster thuis in de Borgh. Team 1 hoefde niet te spelen.

Team 2 had team 1 van BCBH uit Bladel op bezoek en konden hiermee de koppositie heroveren. Dat lukte ook door de tegenstanders weer naar huis te sturen met een 6-2 overwinning. Het team bestaande uit Tineke de Wit, Davina Roelse, Sandra Eikelenboom, Sam van Sint-Truijen en Sam Tio, verloren alleen 2 partijen door de damesenkel van Sandra en de mixdubbel van Sandra en Sam Tio. Team 2 staat nu weer bovenaan met 5 punten voor het team van Bever 4 uit Rijen, maar die hebben nog een wedstrijd te goed.

Het Herenteam 1 van Groene Ster moest het opnemen tegen het herenteam 1 van BCH uit Den Bosch en moest hun gedeelde 1e plaats verdedigen.
Helaas waren ze daar niet helemaal in geslaagd en verloren met 3-5. Het team bestaat uit Max Tio, Michael Spaan, Pepijn Ploeg en en Mees de Bruijne, maar de laatste 2 hebben verstek moeten laten gaan en deden Tony Pesik en Matthijs Doms voor hun vallen. De 3 gewonnen partijen, kwamen van de enkelspellen van Michael en Mathijs en van de herendubbel van Max en Tony. Door dit verlies zijn ze de koppositie nu wel kwijt, maar is zeker nog niet uit beeld.

Herenteam 1 Groene Ster verliezen met 5-3

Het Herenteam van Badmintonvereniging Groene Ster hebben op zondag 04 december in de Borgh hun wedstrijd gespeeld tegen Herenteam 1 van BC Druten. Groene Ster moest spelen zonder Pepijn Ploeg en daarom deed Sam Tio invallen. De andere 3 vaste spelers zijn Michael Spaan, Max Tio en Mees de Bruijne. Tegen dezelfde tegenstanders had het herenteam uit nog met 6-2 gewonnen, maar nu moest onze jongens het onderspit delven. De 3 punten werden binnengehaald door de 2 dubbels van Mees met Sam en van Mees met Michael en het enkelspel van Sam. Helaas gingen de andere 3 enkelspellen en 2 dubbels verloren. Door deze uitslag blijft het Herenteam 1 op de 3e plaats staan in hun poule van de Herencompetitie klasse 1.

Ook Team 3 van Groene Ster moest die zondag spelen en wel tegen het 1e team van BC Erasmus uit Rotterdam. Dit was een strijd om de 7e plaats in de 8e Divisie Mixcompetitie.
Helaas was BC Erasmus een maatje te grooot voor team 3 en ze verloren met 6-2. Team 3 bestaat uit Eva de Witte, Majdi Koster, Jesse Hoogzaad en Tony Pesik. Helaas kon de 3e dame Charlotte Bommelijn niet mee doen. Alleen de herendubbel van Jesse en Tony en het enkelspel van Jesse werden gewonnen. De 7e plaats is nu nog voorlopig uit zicht.

Team 1 Groene ster winnen weer met 8-0

Op zaterdag 10 december moest team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster Spelen in Hoeven tegen het 1ste team van BC Hoeven. Bij Groene Ster team 1 spelen Ynthe Hoogzaad, Amber van der Hoff, Matthijs Doms, Gerko Luijks en Chris van Loon. Chris, die bij de jeugd bij BC Hoeven heeft gespeeld en nog in Hoeven woont, moest nu tegen zijn dorpsgenoten spelen. En dat deed hij met verve door samen met zijn teamgenoten de tegenstanders met 8-0 te verslaan. Het enkelspel van Amber en de mixdubbel van Ynthe en Gerko gingen nog in 3 sets, maar de andere 6 partijen werden in 2 sets gewonnen. Team 1 staat fier aan kop in hun poule in de 5e divisie met 10 punten voor op het 1ste team van Bergen op Zoom.

Op die zaterdag moesten ook team 2 en het Herenteam 1 uit spelen.
Team 2 verloor met 6-2 van team 4 van BC Bever uit Rijen.
De 2 punten werden binnengehaald door de Damesenkel van Tineke de Wit en de Damesdubbel van Sandra Eikelenboom en Tineke de Wit. Davina Roelse, Sam Tio en Sam van Truijen hebben hun partijen niet kunnen winnen, al had beide heren een excuus dat ze niet fit waren.Team 2 staat nog steeds bovenaan in hun poule in de 6e Divisie en heeft 1 punt meer dan BC Bever, maar die hebben nog een wedstrijd te goed.

Herenteam 1 moesten in Best spelen tegen Herenteam 1 van BC Alouette en hadden een offday.
Max Tio, Michael Spaan, Pepijn Ploeg en Mees de Bruijne hebben geen partijen kunnen winnen en verloren met 8-0. Ze zijn nu gezakt naar plaats 4 in hun poule Mannencompetitie 1.

Team 3, spelend in de 8e divisie, moest op zondag 11 december op bezoek bij ABC Swindregt team 3 in Zwijndrecht. Alleen Majdi Koster kon haar partij winnen, maar helaas konden Charlotte, Jesse Hoogzaad en Tony Pesik de andere 7 partijen niet in winst omzetten. Eva de Witte deed deze keer niet mee.

Groene Ster team 1 wint met 8-0 en zijn zo goed als kampioen

Team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster heeft op zondag 15 januari een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen team 1 van BadmintonBoZ  uit Bergen op Zoom, de nummer 2 in de poule 5e divisie.
Een aantal maanden geleden werd de uitwedstrijd nog met 7-1 gewonnen door Groene Ster en een zelfde uitslag zou ze hard op weg helpen naar het kampioenschap.
Na een aantal zware partijen met 3 setters, die maar net gewonnen werden, kon de balans opgemaakt worden. BadmintonBoZ 1 kon weer terugreizen naar Bergen op Zoom met een 8-0 nederlaag. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 19 punten voorsprong kan het kampioenschap voor Groene ster 1 bestaande uit Ynthe Hoogzaad, Amber van der Hoff, Chris van Loon, Matthijs Doms en Gerko Luijkx, bijna niet meer mislopen. Op vrijdagavond speelt team 1 de volgende wedstrijd in Remmerswaal tegen team 1 van BC Rillandia Smashers en als ze minimaal met 5-3 winnen mogen ze zich officieel kampioen noemen. De thuiswedstrijd tegen dit team werd al met 7-1- gewonnen, dus geeft dat wel veel vertrouwen.

Groene Ster team 2 en team 3 moesten ook op de zondag thuis spelen. Het Herenteam had nu een vrij weekend.
Team 2 speelde tegen BC Tilburg team 1 en wonnen met 6-2.
Bij de dames moest Annejet Bos invallen, omdat Davina Roelse en Sandra Eikelenboom niet konden spelen. Samen met Tineke de Wit wonnen ze de damesdubbel en ook de heren Sam Tio en Sam van Sint-Truijen wonnen hun herendubbel. Beide dames verloren wel hun enkelspel, maar de heren konden dat goedmaken door hun beide enkelspellen te winnen. Sam van Sint-Truijen nam revanche op de heer die hij in de uitwedstrijd verloren had en won nu in 3 sets. Sam Tio had geen kind aan zijn tegenstander en won heel eenvoudig. De beide mixdubbels werden in 2 sets gewonnen.
Team 2 staat nog steeds bovenaan in hun poule in de 6e divisie met 3 punten voorsprong op nummer 2, maar die hebben nog een wedstrijd te goed.

Team 3 speelde tegen team 4 van Ommoord.
Ook hier weer werd met een invaller gespeeld en wel met Erwin Tio, omdat Tony Pesik niet kon spelen. Hier werden herendubbel van Jesse Hoogzaad en Erwin Tio gewonnen en beide heren wonnen ook beide hun enkelspellen. De dames met Charlotte Bommelijn, Eva de Witte en Majdi Koster konden helaas hun wedstrijden niet in winst om te zetten. De damesdubbel, de dames enkelspellen gingen verloren en ook de 2 mixdubbels moest de winst aan de tegenstanders over laten. Eindstand 3-5 voor Ommoord en voor team 3 is de 8e plaats in de 8e divisie een feit.

Groene Ster team 1 kampioen !!!

Team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster heeft op vrijdagavond 20 januari in Kruiningen hun uitwedstrijd tegen team 2 van BC Rillandia Smashers met 0-8 gewonnen en hebben hiermee het kampioenschap in de 5e divisie binnengehaald. Alleen het enkelspel van Amber ging in 3 sets, maar de andere partijen werden simpel in 2 sets gewonnen. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan team 1 niet meer ingehaald worden in hun poule van de 5e divisie en gaan promoveren naar de 4e divisie. Na de wedstrijd werden Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon en Gerko Luijkx door het bestuur in de bloemetjes gezet. Helaas deed Matthijs die avond niet mee, maar die kreeg zijn bloemen op de dinsdagavond erna tijdens de training. Op zondag 29 januari hebben ze als verse kampioen hun volgende wedstrijd gespeeld thuis in de Borgh. Ze hebben het deze keer wat rustiger aan gedaan en wonnen nu maar met 5-3 van team 5 van de BC de Zwaluwen uit Prinsenbeek.

Groene Ster team 2 heeft afgelopen zondag ook gespeeld tegen BC de Zwaluwen en wel tegen team 6. En ook nu werd een team uit Prinsenbeek verslagen en wel met 7-1. Alleen het enkelspel van Sandra Eikelenboom ging net verloren, maar de andere 7 partijen werden redelijk eenvoudig binnen gehaald. Team 2, die verder bestaat uit Tineke de Wit, Davina Roelse, Sam Tio en Sam van Sit-Truien, kon 7 punten bijschrijven en staan in hun poule in de 6e divisie weer bovenaan met 59 punten en staan 2 punten voor op nummer 2, maar die hebben nog een wedstrijd te goed.

Team 3 moest op zondag 21 januari spelen in Den Haag tegen team 8 van BV Onder Ons in de 8e divisie. Team 3 kon na een aantal spannende partijen weer huiswaarts gaan met een 5-3 nederlaag. De 3 punten werden binnengehaald door het herendubbel en de herenenkels van Jesse Hoogzaad en Ton Both, die weer eens mocht invallen. De dames Majdi Koster, Eva de Witte en Charlotte Bommelijn hebben helaas geen punten daarbij kunnen toevoegen. Tony Pesik heeft deze keer verstek moeten laten gaan.

Het herenteam 1 van Groene Ster heeft afgelopen 2 weekenden ook moeten spelen en hebben 2 keer kunnen winnen van achtereenvolgens van het 1e herenteam van BC de Bever uit Rijen en van het 1e herenteam van BC Deto uit Nijmegen. De 1e wedstrijd werd 5-3 gewonnen en de 2e wedstrijd met 6-2.  Het herenteam bestaande uit Max Tio, Pepijn Ploeg, Michael Spaan en Mees de Bruijne, staat nu op een mooie 3e plaats in hun poule in de herencompetitie klasse 1.