Groene Ster presteert uitstekend tijdens ‘Open Dongense’

In het paasweekend van 08 en 09 April werd het badmintontoernooi ‘Open Dongense’ gehouden in Dongen door BC Shot en er waren maar liefst 224 deelnemers verdeeld over diverse klassen.
Groene Ster was sterk vertegenwoordigd met maar liefs 16 spelers en was de 3e vereniging met de meeste inschrijvingen.
De wedstrijden gingen zaterdagochtend om 09:00 uur van start en eindigde op de zaterdag rond 20:30 uur. Mocht je zaterdag goed hebben gepresteerd, dan kon je zondagochtend weer opdraven en het toernooi verder vervolgen. De laatste wedstrijden werden zondag rond 17:00 uur gespeeld.
Zo hebben onze leden de clubkleuren van Groene Ster uitstekend verdedigd en hele mooie wedstrijden gespeeld met goede en mindere goede eindresultaten.
Op de zondag hebben 11 van de 16 Groene Ster leden nog wedstrijden moeten spelen.
Individueel had Max Tio in de klasse HE6 de finale behaald, door eerst in de halve finale zijn Jongere broer Sam Tio in een echte thriller in 3 sets net te verslaan met 20-22, 24-26 en 21-17. In de andere halve finale speelde ook een speler van Groene Ster en dat was Sam van Sint-Truijen. Hij speelde een geweldige partij, maar verloor net met 3 sets met de standen 13-21, 24-26 en 18-21.
De finale was voor Max zijn de 9e wedstrijd over 2 dagen en kampte een knieblessure. Hij weerde zich kranig, maar verloor redelijk kansloos in 2 sets.
Bij de herendubbel HD6 was de finale een heuse tweestrijd tussen 2 koppels van Groene Ster.
Het koppel Chris van Loon en Sam Tio trokken aan het langste eind door het koppel Matthijs Doms en Sam van Sint-Truijen in 3 sets te verslaan. In de eerste set waren Chris en Sam met 11-21 nog kansloos, maar daarna trokken ze met 21-16 en 21-17 de wedstrijd naar zich toe.
Er was nog een koppel van Groene Ster in de prijzen gevallen. Het duo Tineke de Wit en Erwin Tio speelde weer eens samen en na 5 gewonnen wedstrijden, stonden ze in de finale van de Mixdubbel GD8. Hierin wonnen ze de eerste set heel eenvoudig met 21-8, maar gaande de wedstrijd hadden ze steeds minder de overhand en verloren de 2e en 3e sets met resp. 17-21 en 15-21.
Al met al was het een geslaagd weekend voor onze leden van Groene Ster en konden de spelers die zondag nog hebben gespeeld, tevreden huiswaarts gaan.


Max Tio


Chris van Loon en Sam Tio


Matthijs Doms en Sam van Sint-Truijen


Tineke de Wit en Erwin Tio