Sam van Sint-Truijen verrassend clubkampioen 2023

Zaterdag 21 oktober zijn weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden bij Badmintonvereniging Groene Ster in de Borgh. Om 09:30 uur gingen de 1e wedstrijden van start en er werd gelijk al om elk punt fanatiek gestreden. Ook dit jaar waren de deelnemers bij de volwassenen verdeeld over 3 klassen en ook bij de jeugdspelers waren er 2 klassen.
Tijdens een lange dag vol spannende wedstrijden waren enkele verrassingen in de eindstanden te vinden, zoals die van Tineke de Wit met Mees de Bruijne, die 2e werden in de mixdubbel klasse 1, achter het koppel Chris van Loon en Amber van der Hoff. Tineke en Mees versloegen hierbij twee sterker geachte mixdubbels. Ook een verrassing was dat Rian Verwijst, die als recreant speelster tussen drie competitiedames van team 3, in de Damesenkel klasse 2 knap tweede werd achter winnaar Eva de Witte. Helaas kon Ynthe Hoogzaad door een blessure aan haar pink, haar titel als clubkampioen in Damesenkel klasse 1 niet verdedigen en werd Amber van der Hoff dit jaar de nieuwe clubkampioen.
In klasse 3 speelden 4 recreanten dubbelwedstrijden in een ‘Shuffle’, waarbij iedereen met iedereen en tegen iedereen speelden. Hierbij werd Gerard de Jonge eerste en Matto Rijnsburger tweede.
Bij de Jeugd klasse A werd Ruben Bakker clubkampioen en Rohan Vriend tweede en bij klasse B werd Milan van Zadel eerste en werd Boudewijn Gouma tweede.
Het toernooi werd afgesloten met een echte kraker en dat was de finale in Herenenkel klasse 1 tussen titelhouder Chris van Loon en Sam van Sint-Truijen. In 3 spannende sets met de setstanden 18-21, 25-23 en 23-21, trok Sam aan het langste eind en werd verrassend voor het eerst clubkampioen. De dag kreeg voor een grote groep spelers een verder vervolg met een gezellig etentje en drankje in Breda.

De eindstanden:
Klasse 1
Herenenkel:  1. Sam van Sint-Truijen, 2. Chris van Loon, 3. Max Tio
Damesenkel: 1. Amber van der Hoff
Herendubbel: 1. Chris van Loon en Matthijs Doms, 2. Sam Tio en Sam van Sint-Truijen
Damesdubbel: 1. Amber van der Hoff en Tineke de Wit
Mixdubbel: 1. Chris van Loon en Amber van der Hoff, 2. Mees de Bruije en Tineke de Wit
Klasse 2
Herenenkel: 1. Martin Pelle, 2. Jesse Hoogzaad
Damesenkel: 1. Eva de Witte, 2. Rian Verwijst
Herendubbel: 1. Martin Pelle en Jesse Hoogzaad, 2. Henk Haarlem en Gerard de Jonge
Damesdubbel: 1. Davina Roelse en Charlotte Bommelijn, 2. Eva de Witte en Majdi Koster
Mixdubbel: 1. Martin Pelle en Charlotte Bommelijn, 2. Jesse Hoogzaad en Majdi Koster
Klasse 3:
1. Gerard de Jonge, 2. Matto Rijnsburger, 3. Fans Schilder, 4. Corrie van Wingerden

Jeugd klasse A: 1. Ruben Bakker, 2. Rohan Vriend
Jeugd Klasse B: 1. Milan van Zadel, 2. Boudewijn Gouma


2e en 4e van linksboven de nieuwe clubkampioenen Sam van Sint-Truijen en Amber van der Hoff


Ruben Bakker


Rohan Vriend


Milan van Zadel


Boudewijn Gouma