Jeugd BV Groene Ster wint 13 medailles met Brabantse Jeugdkampioenschappen

Vlnr: Pepijn Ploeg (17 jaar), Semm de Meester (16 jaar), Sam Tio (15 jaar), Chris van Loon (15 jaar), Yasmina Boukala (15 jaar), Eva Jaspers (15 jaar), Annejet Bos (15 jaar), Ynthe Hoogzaad (14 jaar) en liggend Gerko Luijkx (15 jaar)

In het weekend van 17 en 18 februari hebben een aantal jeugdleden van Badmintonvereniging Groene Ster mee gedaan met de Brabantse Jeugdkampioenschappen 2018 in Waalwijk. Ook dit jaar was Groene Ster sterk vertegenwoordigd. Twee dagen lang hebben ze met bloed, zweet en tranen de clubkleuren van Groene Ster verdedigd en lieten prachtige partijen zien. Met resultaat dat ze met 13 medailles en een voldaan gevoel weer huiswaarts gingen.

De medaillewinnaars: Sam Tio won de 2e prijs met enkelspel Jongens U15 en met Ynthe Hoogzaad de 1e prijs Mixdubbel U15 allebei in de nylon klasse. Annejet Bos en Semm de Meester wonnen de 2e prijs Mixdubbel U17 ook in de nylon klasse. Yasmina Boukala won de 2e prijs met enkelspel U17 in de veren klasse en met Chris van Loon wonnen ze de 2e prijs Mixdubbel U17 veren. Yasmina won haar derde medaille door samen met Eva Jaspers 2e te worden in de meisjesdubbel U17 veren. Gerko Luijkx kreeg een medaille om zijn nek gehangen voor de 1e prijs jongensdubbel U17 veren samen met Thibo van Gils van BC Gilze en in hetzelfde onderdeel jongensdubbel U17 veren wonnen Chris van Loon en Pepijn Ploeg de 2e prijs.

De trainingen onder bezielende leiding van Ton Both en aantal begeleiders hebben zijn vruchten afgeworpen. Dit was voor BV Groene Ster het beste resultaat ooit bij de BJK.