Bericht in de Moerdijkse bode: CLUBDAG 2017….GESLAAGD!!!!!!

Zaterdag 10 juni 2017 was het dan zover, de clubdag van Badmintonvereniging Groene Ster ging van start met de clubkampioenschappen, saté buffet en feestavond om het 20 jarig bestaan los van de omni vereniging te vieren. Het was spannend tijdens de wedstrijden, een leuke demo, het eten was lekker en de avond zeer gezellig. Dat de jeugd de toekomst is en zeker heeft, hebben ze deze dag wel bewezen.

Zaterdag 10 juni 09.00 uur, alles staat klaar de voorzitter houd zijn openingspraatje en er wordt een gezamenlijke warming-up gedaan. De wedstrijden konden beginnen. Met een fris sinaasappeltje en wat snoep om de calorieën weer een boost te geven werden in de ochtend vele mixen, dubbels en singles gespeeld. De wedstrijd tafel hield de vaart erin.

Rond half één was het de beurt aan Joran Kweekel, Ruben Kweekel en Soraya de Visch Eibergen, drie toppers uit de Nationale selectie om een leuke, gezellige demo te geven. Een aantal jeugdleden kregen hier even de kans om mee te maken met welke snelheid een training van deze Toppers gehouden wordt. Ondanks dat Joran en Soraya geblesseerd waren lieten zij een mooie demo zien. Na deze toppers bedankt te hebben voor deze demo ging de wedstrijd tafel weer snel verder met wedstrijden bij de senioren.

Omdat er veel oudere jeugdleden bij de senioren mee speelde bleven er weinig jeugdleden over dus voor hun was alleen de ochtend nodig om de wedstrijden af te draaien. Daar er veel wedstrijden gespeeld moesten worden en we rekening  met de tijd moesten houden konden een aantal wedstrijden vervallen omdat deze niets aan de einduitslag konden veranderen en zo wonnen we weer wat tijd zodat we rond 17.00 uur met de finales bij de heren en dames singles konden beginnen. Bij beide onderdelen speelden van beide poules de nummer 1, 2 en 3 tegen elkaar en zo kon er uitgemaakt worden wie er nummer 1 t/m 6 werd. Het waren leuke, spannende maar vooral sportieve wedstrijden waar voor al de oudere jeugd er met de prijzen van door gingen.

Hierna gingen we richting het restaurant waar we eerst de prijsuitreiking hebben gedaan en daarna over gingen tot het nuttigen van een overheerlijk saté buffet en iedereen liet het zich zeker smaken.

Om 19.30 was de Theaterzaal aan de beurt waar DJ Gino ons al met lekkere muziek onthaalde. Er werd flink gedanst op de klanken van de muziek, de jongere jeugd ging los op de dansvloer waar de oudere jeugd het dansen meer rond de tafel deden maar bij een aantal groepsdansen deed iedereen lekker mee.

Ondanks dat we met een kleine groep waren, er helaas niet veel huidige leden en oud leden op dit feest waren afgekomen was de sfeer erg gezellig en hebben we er een mooi feestje en sportieve dag van gemaakt, die zeker voor herhaling vatbaar is. En dat doen we volgend jaar want dan heeft Badmintonvereniging Groene Ster weer een feestje te vieren, we vieren dan dat we 50 jaar bestaan vanaf de oprichtingsdatum.

De clubkampioenen van dit jaar zijn:

Senioren HE klasse 1: Chris van Loon

Senioren DE klasse 1: Yasmina Boukala

Junioren DE jeugd A: Annejet Bos

Junioren HE jeugd A: Deze hebben allen met de Senioren mee gespeeld.